Haberler


Akış Asansör

Dişlili Asansör Motoru ile Dişlisiz Asansör Motoru Arasındaki Farklar
Dişlisiz motorların en büyük avantajı, bakım gereksinimi ve gürültü gibi dişlili makine motorlarında bulunan olumsuzlukları barındırmayışlarıdır.

İyi bir asansör yüksek kapasiteli, rahat, kullanışlı ve ekonomik işletim sağlamalı, hızlanma ve frenleme yolcuları rahatsız etmeyecek düzeyde, elektrik masrafı az ve bakım masrafı düşük olmalıdır.

Dişlili asansör motorları, motor miline bağlanan bir dişli kutusunun bulunduğu asansör motorlarıdır. Dişlisiz asansör motorları ise, tahrik kasnağının doğrudan motor miline bağlı olduğu asansör motoru çeşididir.

Enerji Verimi

Dişlili asansör motorlarının enerji veriminin %55 ile %75 sınırında olduğu göz önüne alınırsa, bu tür motorların enerji açısından dezavantajlı olduğu kolayca görülebilir. Bu sınırlamalar yüzünden motor gücü, istenen güçten 1,5–2 kat büyük seçilmek zorundadır ve bu, motorla ilgili diğer ekipmanların da büyük seçilmesini gerektirir ki bu da makine dairesinin boyutlarının artması anlamına gelmektedir.

Dişlisiz makine motorlarında tahrik kasnağı motor miline bağlı olduğu için bu tür motorlardan yüksek verim elde edildiğinden daha küçük motorlarla daha büyük yüklerin taşınması sağlanır.

2284Görünüm

Yorumunuzu yazın.