Panoramik asansör nedir?

Panoramik asansörler, kullanımın yanı sıra görünüş ve mimari estetiğide içeriğinde barındıran, genellikle cam cephelerden oluşan asansör çeşitlerindendir. Panoramik cam asansörler, taşıdığı yolcuya özel bir yerde olduğunu hissettirir. Lüks ve konforu bir arada sunarak kullanıcısına ferah bir ortam sağlar.

İçerisindekiler rahatlıkla dışarıyı seyrederek seyahat edebilirler. Genellikle avm alışveriş merkezleri, oteller, kamu kurumları, büyük işletmelerin yönetim binaları, ofislerin bulunduğu iş merkezleri ve bankalarda yoğun olarak kullanılmaktadır. Asansörün dış kısmını kapsayan cam kafes özel olarak üretilmiştir. Zor kırılır, kırılsa da dağılmayan camlardandır. Bu anlamda araç camlarına benzemektedir. 4 kişilik bir asansörden ihtiyaca göre 20 kişilik asansörlere kadar genişletilebilir.

Hızları bina yüksekliklerine ve yolcu yoğunluğuna ve asansör kapasitesine bağlı olarak hızları ayarlanır. Saniyede 0,63 metreden 2,5 metreye kadar kızları ayarlanabilmektedir. Panoramik asansörler bina mimari estetiğine öncelik verdiğinden her bir asansör binanın kendi mimari yapısına göre tasarlanır. Binanın genel yapısı dairesel ise dairesel, dirtdörtgen ise aynı şekilde veya farklı şekillerde tasarlanabilmektedir.

İstanbul’un Avrupa yakasında özellikle Beylikdüzü, Esenyurt, Avcılar, Büyükçekmece ve Avcılar bölgelerinde hizmet veren Özata Asansör, ihtiyacınıza göre en uygun fiyat tekliflerini sunmak için çalışır. Periyodik olarak asansörlerin her türlü bakım ve servisine kendi tecrübeli ustaları ile gerçekleştirmektedir.

1070Görünüm

Yorumunuzu yazın.